Annie van der Stoel, penningmeester

Created with Sketch.

Ik ben Annie van der Stoel-Kruijf, 63 jaar, een man, twee zoons en twee kleinzoons. En penningmeester van de stichting.

April 2011 kreeg ik de diagnose Idiopathische PAH.

Mijn longarts heeft mij overgehaald om in Stichting Pulmonale Hypertensie plaatst te nemen. Weloverwogen beslissing was om het te doen.  Ik heb wel moeten leren leed niet persoonlijk te maken.  Iedereen gaat op zijn manier met ziekte om.

Zelf wil ik het leven “leven”. Niet alle sporten gaan meer. Badminton was echt mijn sport en heb ik afscheid van moeten nemen. Maar ik kan nog wel wandelen en fietsen op e-bike of tandem. En soms moet je weer een stapje terug doen. Even een baalmomentje en dan weer genieten van wat ik wel kan.

Ik doe het werk voor de stichting met veel plezier en overtuiging. Aan de bekendheid wordt hard door ons gewerkt en alle donaties gaan naar wetenschappelijk onderzoek.

Ook heb ik  alle vertrouwen in onze artsen en onderzoekers pulmonale hypertensie.

Eens wordt PAH een chronische ziekte en kunnen we het woord dodelijk schrappen. Dat is mijn wens en overtuiging.